Bryngfjordens golfbana i trim med våra IT-lösningar

av feb 23, 2018Referenser

Bryngfjordens golfbana i trim med våra IT-lösningar

Vi ansvarar för IT-driften åt Bryngfjorden golf och har tagit fram flera IT-lösningar som passar just deras behov. De kan till exempel vattna gräset på distans. Tack vare att Jonas Malmén på X-Border tillbringade många timmar av sin fritid på Bryngfjordens golfbana upptäckte han olika utmaningar som kan klaras av med hjälp av IT-lösningar.

– När man började planera för golfbanan vid Bryngfjorden engagerade jag mig direkt eftersom jag gärna ville vara med på resan. Det känns kul att vi på X-Border idag agerar IT-avdelning åt Bryngfjorden golf, berättar Jonas Malmén, affärsutvecklare på X-Border.

Bryngfjorden golf har i grunden samma behov som vilket annat företag som helst. De behöver en säker uppkoppling till sina affärskritiska system, trådlös uppkoppling och bra funktioner som effektiviserar och underlättar produktionen.

– De har en egen server i vår datahall för att säkra sina administrativa system för till exempel bokföring och lönehantering. Vi hjälper dem också med support och levererar hårdvara till de anställda och till klubbens tävlingskansli, säger Jonas.

Säker uppkoppling till kassa och bokningssystem

För att kunna sälja produkter och ta betalt av golfbanans besökare behövs ett kassasystem med en säker uppkoppling. De sköter även Bryngfjordsbacken där det finns en kassa för försäljning av liftkort och enklare kioskutbud.

Tack vare en modern teknik hanterar klubben effektivt både försäljning och in- och utleveranser av varor.

– Det var precis före jul 2017 som vi gjorde i ordning det nya kassasystemet. Det består av en funktion för streckkodsavläsning som de använder för att leverera in varor och inventera i butiken, förklarar Jonas.

En säker uppkoppling är även viktig för att bokningssystemet ska fungera. Alla golfklubbar är anslutna till Golfens IT-system (GIT). Där visas lediga tider på banan och administratörer kan boka in gäster med mera.

IT-system som vattnar gräset

Anders Bäckström, som driver Bryngfjorden golf och är banansvarig måste se till att gräset vattnas kontinuerligt under säsongen. Med hjälp av IT-systemet kan han sitta hemma medan allt sköts automatiskt.

– Tidigare var jag tvungen att åka till Bryngfjorden varje kväll för att vattna och eftersom jag bor i Kristinehamn (nästan 5 mil bort) är det väldigt skönt och smidigt att kunna sköta bevattningen på distans via en dator, förklarar han.

Det finns en dator i verkstaden med en programvara som styr bevattningen. Vattenslangar och signalkabel ligger nedgrävna under gräset och när Anders startar systemet poppar det upp spridare som sprider ut vattnet jämnt över hela golfbanan.

– Programmet styr allt, men det går att starta bevattningen manuellt när det behövs också, säger Anders.

Wi-Fi till bed and breakfast-gäster

Bryngfjorden har även en bed and breakfast-verksamhet där de hyr ut rum. Gästerna har alltid tillgång till Wi-Fi genom en trådlös länk från klubbhuset. Nästa steg är att erbjuda Wi-Fi till alla gäster och X-Border har en lösning för trådlös uppkoppling.

– För att kunna införa trådlöst Internet till alla gäster är vi beroende av sponsorer, så den som är intresserad av att synas bland alla våra golfare är varmt välkommen att anmäla intresse, meddelar Anders.

Kompetenta, lyhörda och lösningsorienterade

Anders känner sig trygg med X-Borders IT-lösningar och dem som leverantör eftersom de har stor förståelse för hans behov.

– X-Border har djup kunskap, är lyhörda och lösningsorienterade. Dessutom känns de som mina arbetskamrater, säger Anders.

– Det roligaste med Bryngfjorden är att det är så mångfacetterat. Det är alltid roligt att jobba med en verksamhet som gagnar både unga och gamla och dessutom stämmer överens med ens eget intresse. Sedan är de väldigt trevliga att ha att göra med också, avslutar Jonas.

För mer information om IT-lösningarna på Bryngfjordens Golf kontakta Jonas Malmén.

Share This