Enkel och säker användning av Visma genom vår serverhosting

av mar 28, 2019Referenser

Enkel och säker användning av Visma genom vår serverhosting

Använd Visma Spcs enkelt och säkert – låt oss ta hand om din server genom vår serverhosting. Tack vare vårt samarbete med Rosenhall Consulting kan vi erbjuda en säker, tillgänglig och skräddarsydd lösning för administration, försäljning, ekonomi, löner och lagerhantering.

Du som använder Visma som ekonomi- och ärendehanteringssystem kan hosta din server hos oss. Då ser vi till att du kan nå dina program oavsett var du befinner dig och att allt fungerar utan avbrott.

– Ett mindre företag som använder Visma som ekonomi- och ärendehanteringssystem brukar ha programmet installerat på en dator på kontoret. Det blir ett bekymmer om två personer ska använda applikationen samtidigt. Om den ena åker iväg med datorn så funkar det helt enkelt inte. Då behövs en server som gör applikationen tillgänglig via nätet, förklarar Stefan Söderlind, X-Border.

Med serverhosting når du alltid ditt ekonomi- och ärendehanteringssystem

En server kan alla ha, men den drar ström och någon behöver sköta om den för att den ska fungera utan avbrott. Med vår lösning kan du hosta en server av oss och då installerar vi Visma på den.

– Vi tar hand om servern, sköter backuper och ansvarar för att den fungerar som den ska. Du får access via ett fjärrskrivbord och kan jobba i Visma oavsett var du befinner dig, berättar Stefan.

Flera personer kan jobba i Visma samtidigt

Traditionellt sett har företag haft en server på kontoret, som ingen tar hand om. På kontorets nätverk fungerar det, men när man jobbar via vpn-uppkoppling blir det problem med uppkoppling eftersom Visma inte längre stödjer vpn-klienter.

– Det snabbaste är alltid att ha servern lokalt, men då måste någon ta hand om den. Vi gör regelbundna backuper på hela servern och ser till att den är igång hela tiden. Tack vare våra säkra kopplingar och dieselaggregat säkerställer vi driften åt dig, säger Stefan.

Skräddarsytt affärssystem

X-Border har ett samarbete med Rosenhall Consutling AB, som säljer Visma Spcs-program och tilläggsprogram för den som vill skräddarsy sitt affärssystem.

– Vi hjälper företag och personer att få effektiva arbetssätt och rutiner med sin administration, försäljning, ekonomi, löner och lagerhantering. Som certifierad Visma Spcs-partner kan vi installera, utbilda och erbjuda konsultstöd, säger Conny Rosenhall, Rosenhall Consulting.

Idag har X-Border ett 20-tal kunder som använder den här kombinerade tjänsten, vilket ger dem en effektiv och väl fungerande digital arbetsmiljö där de når alla program som de behöver. 

– Tjänsten passar perfekt för företag som är fler än en person och som inte har någon it-ansvarig, menar Stefan.

Rosenhall Consulting erbjuder även utbildningar i Visma Spcs-programmen i Karlstad och Örebro.

För mer information om serverhosting och lösningar i samarbete med Rosenhall Consulting, kontakta Stefan Söderlind hos oss.

Share This