X-Border förvärvar Ataco IT och utökar erbjudandet

av maj 31, 2018Pressmeddelande

Pressmeddelande

 

X-Border förvärvar Ataco IT och utökar erbjudandet med stadsnätstjänster

X-Border AB förvärvar Ataco IT AB, som levererar IT i form av drift, licenser och stadsnät till kunder i Karlstad med omnejd.

Ataco blir ett dotterbolag till X-Border AB, som kommer att driva det vidare i Atacos varumärke. För X-Border innebär det ett flertal nya kunder och ökad omsättning. För befintliga kunder innebär det ”business as usual” men med ett nytt telefonnummer till supporten.

”I och med att vi får tillgång till Atacos stadsnätstjänster breddar vi vårt produktutbud”, förklarar Kenth Larsson, VD, X-Border.

Ataco startades av Patrik Lindahl, som nu valt att testa nya utmaningar och fått en anställning på Specialelektronik som supportchef.

”Specialelektronik var en av mina leverantörer när jag drev Ataco så jag kände till dem väl. När jag blev erbjuden jobb kändes det intressant att efter 21 år som egenföretagare bli anställd i ett intressant företag och få möjlighet att jobba med mer omfattande projekt och större kunder. X-Border har gett bäst känsla för att de kommer att ta väl hand om mina tidigare kunder på ett bra sätt, så det känns helt rätt att sälja bolaget till dem”, berättar Patrik.

”Patrik har gjort ett fantastiskt jobb som på egen hand kunnat serva så många kunder under många år på ett tryggt och bra sätt. Det ska bli kul att ta över och vi ska förstås göra allt vi kan för att alla kunder ska bli än mer nöjda”, menar Kenth.

För ytterligare information kontakta:

Kenth Larsson, VD X-Border AB
010 – 498 39 40
kenth.larsson@x-border.se

Jonas Malmén, VD Ataco IT AB
010 – 498 39 40
jonas.malmen@ataco.se

Share This