Hyra server

Med oss som IT-avdelning får du en trygg och säker IT-drift.

Hem » Molntjänster » Hyra server

Hyra server av oss

Om du hyr dina servrar av oss så hjälper vi dig att underhålla och övervaka dem – allt för att du ska ha en säker IT-drift.

Vi har anpassade serverhallar med kyla, larm, backup och övervakning. Det gör att du kan vara trygg i att vi håller koll på dina servrar och tar backup på dina filer regelbundet.

Vi har egna säkra datahallar

Vi har två egna säkra datahallar i Karolinen i Karlstad. Det finns 11 stycken brandceller mellan dem. Båda datahallarna är även skyddade enligt larmklass 3 och uppfyller SSF 130:8. Vi har redundanta Internet-förbindelser och redundant kraftförsörjning med backup via dieselaggregat. Det finns dessutom möjlighet till lagring i datahall på en tredje plats.

Virtuell server anpassad utifrån dina behov

Du kan hyra en eller flera dedikerade virtuella servrar som vi anpassar kapacitetsmässigt utifrån dina behov. Vi vill att det ska vara enkelt för dig som kund att förstå vår prissättning. Därför erbjuder vi ett grundpris för en standardutrustad server. Sedan adderar vi eventuell mer kapacitet vid behov, men alltid i samråd med dig. Det pris du får inkluderar allt upp till önskad servicenivå (SLA).

Vår fysiska IT-plattform med servrar, lagring och infrastruktur är baserad på kända varumärken som till exempel HP och Cisco.

Lagra din IT-utrustning i vår drifthall – co-location

Om du vill använda din egen hårdvara, men saknar lämpligt utrymme eller vill ha en sekundär plats så kan vi erbjuda så kallad co-location. Då kan du lagra din IT-utrustning i vår drifthall och få tillgång till vår IT-infrastruktur med övervakning, kyla och strömförsörjning. Vi kan även, om du vill, ta regelbunden backup och lagra i filer i den sekundära datahallen.

Hyrd server X-border

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att anlita oss eller få svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss!