Office 365

Med oss som IT-avdelning får du en trygg och säker IT-drift.

Hem » Molntjänster » Office 365

Välj rätt Office 365-licens för ditt företag

Vi säljer alla Microsofts Office 365-abonnemang och hjälper dig att välja den optimala Office-licensen för ditt företag.

Vi kan hjälpa dig igång med Microsofts portal för administration av dina Office 365-licenser och med eventuell installation och konfiguration av programvaror och tjänster.

Väljer du ett abonnemang med e-post hjälper vi dig med flytt, installation och konfiguration.

Microsoft Office 365 är en tjänst från Microsoft som erbjuder en uppsättning IT-produkter. Office 365 inkluderar hela Office-sviten med olika applikationer (exempelvis Word, Excel och PowerPoint) och hostade versioner av Microsofts server-produkter.

Microsofts licenser gäller fem enheter per användare

Microsoft erbjuder Office 365 i olika former av prenumerationer med olika funktioner. En licens gäller i regel för 5 enheter per användare, exempelvis PC-dator eller Mac-dator, telefon eller surfplatta.

Exempel på tjänster som ingår är:

Microsoft Exchange – e-post, kalender och kontakter
Microsoft Exchange är en lösning för e-post, kalender och kontakter som levereras som en molntjänst och hostas hos Microsoft. Tjänsten är baserad på Microsoft Exchange server och ger tillgång till 50 GB lagring per licens. Utöver detta erbjuder Exchange online även personliga kalendrar och kontakter med möjlighet till delning. Exchange ActiveSync möjliggör mobil uppkoppling mot tjänsterna i Exchange och mobila e-postapplikationer.

Microsoft Sharepoint – samarbete, delning och dokumentredigering
Microsoft Sharepoint är en tjänst för samarbete, delning och dokumentredigering genom användning av interna och externa sidor.

Microsoft Skype – digitala möten
Microsoft Skype för företag erbjuder kommunikationstjänster som till exempel närvarostatus, audio/video-chatt och konferenser med applikationsdelning, whiteboards och andra samarbetsverktyg.

Office-program – dokumenthantering
Office 365 ger tillgång till samma klient som produkten Office Professional Plus. Office Professional Plus i Office 365 har licenser som gäller per användare och månad. Användaren kan installera detta själv via Microsoft Online Services. Det aktiveras med hjälp av samma Microsoft Online Services-ID som användaren använder för att logga in på Office 365. Ingående program för PC och Mac är Outlook, Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Access och Publisher finns endast för PC.

Office Web Apps
Office Web Apps är webbaserade versioner av Microsoft Excel, Word och PowerPoint som möjliggör visning och lättare redigering av Office-dokument inuti webbläsaren med bibehållen formatering.

OneDrive för företag
OneDrive för företag innebär lagringsutrymme hos Microsoft på 1 TB.

Office 365 X-border

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att anlita oss eller få svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss!